Utsikt från balkong i Brf Bryggpalatset, Inre hamn i Karlstad
Publicerad 17 april, 2019

Slutsålt på Bryggudden

Att marknaden för bostadsrätter svalnat något är inget som märks på Bryggudden i Karlstad. Nu är alla bostadsrätter i det senaste projektet, Brf Bryggpalatset, sålda. På onsdagen skrevs det sista avtalet och därmed har alla 45 lägenheter fått en ägare. Inflyttning är planerad till oktober 2019.

– Intresset har varit stort och försäljningen har gått bättre jämfört med liknande projekt i Karlstad. Det är bland annat det centrala, vattennära läget som lockat, säger AnnaCarin Öst, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån.

Brf Bryggpalatset består av två hus med 45 bostadsrätter längs Pråmkanalen. Med bryggan alldeles utanför finns det även möjlighet till egen båtplats.

700 bostäder
Bostadsbyggandet på Bryggudden startade 2011-2013 med det 21 våningar höga huset längst ut på udden. Sedan dess har Löfberg Fastigheter byggt närmare 700 bostads- och hyresrätter på området.

– Vi har utvecklat andra delar parallellt med bostadsbyggandet. Restaurangutbudet, det nybyggda parkeringshuset och att det byggs en livsmedelsbutik gör Bryggudden till en levande stadsdel, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

– Vi är extra stolta över att vi fått kommunens arkitekturpris hela tre gånger; 2013 för höghuset Bryggudden, 2017 för Kanalstranden och 2018 för Docklands. Det visar att vi lyckats med vår ambition att skapa bostäder som är något extra och som bidragit till att Bryggudden på kort tid blivit en av Karlstads mest populära stadsdelar.