Publicerad 19 februari, 2020

Glödhet etablering på Bryggudden

En 400 grader varm lavasten som gästerna lagar sin mat på direkt vid borden. Så ser det ut hos Blackstone Steakhouse som nu etablerar sig i Karlstad. Hösten 2020 slår man upp portarna till den nya restaurangen i Magasin 2 på Bryggudden. Restaurangen kommer att ha plats för 200 gäster, inklusive uteservering, och skapar ett tiotal nya arbetstillfällen.

– Vi har kikat på Karlstad ett tag, och har faktiskt väntat på att hitta en lokal just på Bryggudden. Det är ett spännande område som passar oss perfekt, så när det blev en lokal ledig var det bara att slå till. Miljön med rustika hamnmagasin och närheten till vattnet ger bra förutsättningar att skapa en riktigt schysst och annorlunda restaurangupplevelse för alla Karlstadbor, säger Filip Carlsson, franchisetagare på Blackstone Steakhouse.

Bred meny
På Blackstone Steakhouse serveras varmrätterna på en glödhet lavasten och tillreds vid bordet av gästerna själva. På menyn finns kött, fisk, vegetariskt, veganskt och en rad olika såser och tillbehör. Lavastenen håller värmen i en hel timme, och man kan steka lite mat åt gången i takt med att man äter, så är det nylagat och fräscht hela tiden.

– Vi vill ge våra besökare en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Det handlar om att det ska smaka bra och vara socialt och trivsamt, så därför fokuserar vi på maten, smaken, upplevelsen, glädjen, servicen och kvalitativa råvaror, säger Filip Carlsson.

Blackstone Steakhouse öppnade sin första restaurang i Falun 2015 och har expanderat till ytterligare sju orter i Sverige. Restaurangen i Karlstad blir kedjans tionde.

Stärker Bryggudden
Blackstone Steakhouse etablering förstärker den positiva utvecklingen på Bryggudden, inte minst på restaurangsidan. Här finns redan aktörer som Löfbergs Rosteri & Kaffebar, Ankdammen, Pinchos, Barbros Brygga, Good Guys Tap, Naviero Vinbar, Bastard Burgers och tapasresturangen Naviero. Det centrala läget gör att restaurangerna har ett par tusen potentiella gäster inom ett par minuters gångavstånd.

– Intresset från Blackstone Steakhouse visar att Bryggudden väcker intresse långt utanför Karlstads gränser. Vi är naturligtvis glada över att vi återigen bidrar till att en ny aktör etablerar sig här, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

 

Löfberg Fastigheter på Instagram

Bilder från Bryggudden där vi erbjuder lokaler för kontor och annan affärsverksamhet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.