Publicerad 11 september, 2018

Från mormors gata till Bryggudden

Det började hemma i Christian Lenanders vardagsrum för sex är sedan. Där startad han och Christian Knutsson företaget Klaravik, anonymt för den stora massan men en gigant inom sin bransch. Idag har Klaravik bytt vardagsrummet mot Magasin 2 på Bryggudden.

Hej Christian, och välkommen till Bryggudden!
Tack!

Först, berätta lite kort om Klaravik?
Gärna! Vi är ett nätauktionsbolag som specialiserat oss på maskiner, tunga fordon och verktyg. Vi har 55 medarbetare i Sverige. Hälften sitter på huvudkontoret i Karlstad, och hälften jobbar i vår serviceorganisation runtom i landet. I år kommer vi omsätta runt en miljard kronor, vilket gör oss till ett av landets fem-tio största e-handelsbolag.

Häftigt! Och tidigare i år gick flyttlasset till Magasin 2 på Bryggudden.
Det stämmer. Vi växte ur lokalen i Viken i Karlstad. Lite vemodigt, eftersom den låg på samma gata som min mormor bodde på. Vi trivdes bra där, och gillade bland annat blandningen av bostadshus och kontor. Så ser det ju ut här på Bryggudden också. Det ger en skön atmosfär, med liv och rörelse. Det är viktigt, precis som det centrala läget. Det gör till exempel att det blir lättare för oss att locka unga, spännande människor som vi vill ska jobba här.

Hur skulle du beskriva era lokaler?
Jag tycker det är en härlig känsla här. Man har lyckats bevara den gamla magasinkänslan samtidigt som det känns fräscht med stora ljusinsläpp och högt i tak vilket ger en skön rymd.  Vi har kunnat anpassa lokalerna efter våra behov och kör en blandning av öppet landskap, enskilda rum och möteslokaler med den senaste tekniken. Trots att vi flyttade in så sent som i våras har vi redan behövt utöka antalet arbetsplatser, men det har funkat bra det också.

Det låter som ni trivs bra med både lokaler och område?
Det gör vi verkligen. Just nu pratar vi med STC, som ligger alldeles runt hörnet, för att ge medarbetarna tillgång till ett bra gym. Och när vi blir hungriga finns det många restauranger att välja på i närheten. Och det nya P-huset funkar också bra. Högst på önskelistan står nog en mataffär, allra helst med paketutlämning. Då skulle området vara komplett.

Då håller vi tummarna för det! Tack för pratstunden, och lycka till framöver!
Tack själv!

 

Löfberg Fastigheter på Instagram

Bilder från Bryggudden där vi erbjuder lokaler för kontor och annan affärsverksamhet.